DOORZAAM

DOORZAAM heeft als missie om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te stimuleren. Bij het stimuleren en bevorderen van duurzame inzetbaarheid gaat het om loopbaan, leren, ontwikkelen, gezondheid en financiën.

Wij geloven dat iedere uitzendkracht vitaal, veilig, vaardig en met plezier zijn/haar werk kan doen en kan blijven doen. Dit willen we bereiken door de uitzendwerkgevers en opdrachtgevers hierin mee te nemen.

Uitzendkrachten willen net als iedereen leuk en goed werk doen. Ze willen een volwaardig inkomen, zekerheid over voldoende werk en een toekomstperspectief. En dat geldt niet alleen voor nu, maar net zolang tot ze met pensioen gaan. Daarom is het belangrijk dat ze ook op hogere leeftijd nog gezond en competent genoeg zijn om aan de slag te gaan. Uitzendkrachten kunnen dit doen door zelf de regie te nemen over hun loopbaan en gezondheid, maar daarnaast kunnen ze kiezen voor uitzendbureaus en opdrachtgevers die hier aandacht voor hebben. Partijen die oog hebben voor de langere termijn en willen investeren.

  • Duurzaam inzetbaarheid

Uitzendkrachten zijn duurzaam inzetbaar wanneer zij vitaal zijn, met plezier hun werk doen en over de daarvoor benodigde vaardigheden beschikken. Daarnaast moeten zij zich bewust zijn van de noodzaak om zichzelf te blijven ontwikkelen. Om zover te komen, moet aan enkele voorwaarden worden voldaan. Zonder goede fysieke en psychische gezondheid kun je niet goed werken. En als je financiële problemen hebt, dan zul je weinig belangstelling hebben voor loopbaan en ontwikkeling. Taalvaardigheid is nodig om je verder te kunnen ontwikkelen. Eerst moet de basis op orde moeten zijn, daarna kan er verder ontwikkeld worden voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten.

  • Afstemming

DOORZAAM biedt ondersteuning aan op de volgende domeinen van duurzame inzetbaarheid: cultuurgezondheidwerksituatie en loopbaan. Hierbij wordt uitgegaan van een integrale, oftewel een “alles-in-één-aanpak”, waarbij steeds de toets zal zijn of dit ten goede komt aan de duurzame inzetbaarheid voor de uitzendkracht. Uitzendorganisaties en opdrachtgevers zijn onmisbaar bij deze aanpak.

  • Scholingsvoucher

Kijk maar eens naar onze Scholingsvoucher. Als uitzendkracht kun je met de Scholingsvoucher zelf de regie in handen nemen. Met de voucher kun je één of meerdere opleidingen, cursussen of trainingen kiezen tot een maximum van €500 incl. btw en is gratis.  De voucher is echt voor jou persoonlijk: dus jij bepaalt wat je wilt leren, er moet wel een relatie zijn met je huidige of toekomstige werk.

Uitzendkrachten die je voor gingen, gebruikten deze Scholingsvoucher voor bijvoorbeeld een cursus Digitale vaardigheden, Engels, Nederlands, heftruck, training Opkomen voor jezelf.

De Scholingsvoucher is bedoeld voor het vergroten van jouw duurzame inzetbaarheid. En je kunt hier elk kalenderjaar opnieuw gebruik van maken.

Aanmelden kan via jouw contactpersoon op je uitzendbureau. Lukt dit niet om wat voor reden dan ook, neem dan contact op met ons. Stuur een email naar info@doorzaam.nl of bel 020 655 82 16.

Let op:
Om in aanmerking te komen, moet je als uitzendkracht aan een aantal voorwaarden voldoen. Je hebt in ieder geval geen hoger scholingsniveau dan mbo-4 en je bent werkzaam als uitzendkracht en je hebt géén contract voor onbepaalde tijd bij het uitzendbureau.

Door de corona crisis is alles wat wij aan kunnen bieden tot eind december ook voor uitzendkrachten die door de coronacrisis hun werk hebben verloren als uitzendkracht en nog niet elders aan het werk zijn.


Ben je werkzaam als uitzendkracht ga direct naar: Voor de uitzendkracht - Doorzaam

Plaats op uw profiel: LinkedIn