Gevolgde nascholing

Wilt u weten hoeveel nascholingsuren u heeft gevolgd? Log dan in met uw DigiD op Mijn CBR en kijk onder het tabblad 'Mijn dossier' of 'Resultaten bekijken'. Klik vervolgens op Download resultaten. Heeft u geen DigiD? Vraag dan een overzicht van uw gevolgde nascholingsuren op via het aanvraagformulier:

Staat de door u gevolgde cursus niet op Mijn CBR? Neem dan contact op met uw opleider.

35 uur nascholing gevolgd en nu?

Als u alle 35 nascholingsuren heeft gevolgd, stuurt het CBR automatisch een Verklaring van nascholing (VVN) naar de RDW. U ontvangt hiervan per mail bericht van het CBR. Het is daarom belangrijk dat uw opleider bij het aanmelden van nascholingscursussen uw huidige emailadres invult.

Als u een bericht van het CBR heeft ontvangen, kunt u bij de gemeente de code 95 op het rijbewijs verlengen met 5 jaar. In veel gevallen lopen de geldigheidsdatum van het rijbewijs en code 95 niet gelijk.

Let op: zodra u de code 95 op uw rijbewijs heeft staan, kunt u weer beginnen met de opbouw van nieuwe nascholingsuren. Nascholingsuren die u volgt in de periode tussen het behalen van de VVN en het bijschrijven van de nieuwe code 95 én nascholingsuren die meer dan 5 jaar voor verloop van uw code 95 worden gevolgd, zullen vervallen.

Voor het bijschrijven van de code 95 op een geldig rijbewijs heeft u geen Gezondheidsverklaring nodig.

Meer nascholing gevolgd dan nodig

Als u meer nascholingsuren heeft gevolgd dan de verplichte 35 uur, vervallen deze extra uren. U kunt deze extra uren niet opsparen voor een volgende nascholingsperiode.

Plaats op uw profiel: LinkedIn