Opleider van de maand: Special Cargo College

Opleider van de maand SCS foto 1Specialistisch, praktijkgericht en praktisch opleiden

SCS Training & Consultancy is gespecialiseerd in opleiden en advisering rondom het vervoer van gevaarlijke stoffen en luchtvrachtbeveiliging. Alle docenten zijn gepassioneerde ‘vakidioten’ met ruime praktijkervaring in deze disciplines. Zij houden hun ervaring actueel door advieswerk uit te voeren voor een grote variëteit aan logistieke bedrijven in alle vervoersmodaliteiten.

SCS Training & Consultancy beschikt over 3 eigen trainingslocaties, Special Cargo College, in Schiphol-Rijk, Spijkenisse en Veenendaal. Daarnaast worden regelmatig opleidingen verzorgd in Venlo, Eindhoven, Den Helder en in-company.

Special Cargo College Veenendaal richt zich primair op wegvervoer van gevaarlijke stoffen. Hier worden onder andere alle mogelijke modules van de opleiding tot ADR chauffeur verzorgd. Deze opleiding en het lesmateriaal zijn in eigen beheer ontwikkeld door didactisch specialisten en goedgekeurd door het CBR/CCV.

De opleiding is onderscheidend door de praktische opzet. Deelnemers krijgen niet alleen theoretische uitleg over het ADR, maar gaan hier ook zelf mee aan de slag. Tijdens een grote diversiteit aan opdrachten nemen de deelnemers beslissingen die zij tijdens hun werk als chauffeur dagelijks moeten nemen. Het veelvuldig zelf actief bezig zijn helpt om de lesstof beter te onthouden en om geconcentreerd en gemotiveerd de lesdagen te beleven.

SCS Training & Consultancy bewijst dat leren ook leuk kan zijn, onder andere met de zelf ontwikkelde ADR-escapegames. Deze cursusopzet vertaalt zich in een gemiddeld slagingspercentage van 92,5% en een gemiddeld deelnemer-tevredenheid-cijfer van 8,5.

Kijk op www.specialcargo.nl/college/ voor het complete cursusaanbod en overige diensten, of neem contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken.

Plaats op uw profiel: LinkedIn