Opleider van de maand: Apeldoorn & Bloemzaad

Apeldoorn en BloemzaadApeldoorn & Bloemzaad Verkeersopleidingen bestaat op 1 april 2021 precies 60 jaar.

Herman Bloemzaad sr begon op 01 april 1961 “Verkeersschool Bloemzaad” aan de Soerenseweg 122 te Apeldoorn. Herman zelf was rijinstructeur geweest bij de Koninklijke Marechaussee en begon met 1 lesauto.  Al snel liep het zo goed dat er een tweede lesauto nodig was. Herman en Dinie Bloemzaad hadden 5 kinderen, waarvan er 3 kinderen in hun voetsporen traden.

Hun oudste zoon Herman jr. nam op 5 mei 1975 de “Verkeersschool Bloemzaad” van zijn ouders over. Hij vestigde uiteindelijk de verkeersschool aan Molenstraat 187 te Apeldoorn. De verkeersschool was toen al met meerdere categorieën uitgebreid.

Dochter Mieke startte samen met haar man Adri Bakkenes in 1967 “Verkeersschool Bakkenes” aan de Tooropstraat 2 te Apeldoorn.  Het echtpaar gaf beiden instructie op de lesauto en waren dan ook samen op de weg te zien. Hun oudste zoon Remco Bakkenes haalde in 1989 zijn instructiebewijzen. In 10 maanden haalde hij auto, E achter B, motor, vrachtwagen en bus. Remco was met zijn 19e de jongste instructeur in Apeldoorn. Remco begon bij zijn ouders auto en motorrijles te geven. Toch wilde Remco nog een droom achterna en werd 16 jaar lang internationaal vrachtwagenchauffeur.

Zoon Gerard Bloemzaad startte op 1 april 1975 “Verkeersschool Apeldoorn” aan de Vedelaarshoeve 1 te Apeldoorn. Gerard had meerdere categorieën voertuigen.

In 2008 verkocht Herman jr.  “Verkeersschool Bloemzaad” aan Remco en Gerard. Op 1 september 2008 gingen Remco en Gerard samen verder met “Apeldoorn & Bloemzaad Verkeersopleidingen” aan de Wilmersdorf 2 te Apeldoorn.

In december 2020 bereikte Gerard Bloemzaad zijn pensioengerechtigde leeftijd en zal het rustiger aan gaan doen. Wel zal hij nog als ZZP'er te zien blijven bij “Apeldoorn & Bloemzaad Verkeersopleidingen".

Eigenaars echtpaar Remco en Dayenne Bakkenes zijn trots dat zij nog altijd de verkeersschool mogen voortzetten. Op 1 april bestaat “Bloemzaad” zelfs 60 jaar. In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid van 1 auto naar meerdere auto's, motoren, E achter de B, vrachtwagen en bus. Daarnaast worden er meerdere theorieën en nascholingscursussen gegeven.

Dayenne benoemt dat de verkeersschool vanaf 1961 zeker is gegroeid, maar veel groter hoeft voor haar niet.  Ik vind het fijn als er persoonlijk aandacht is voor de kandidaat. Te veel kandidaten in een klas is voor mij geen prè,  het kleiner houden van de groep zorgt voor een beter contact met de kandidaat. Deze zien wij dan ook regelmatig terugkeren voor andere categorieën rijbewijzen of nascholingscursussen.

Voor nu is het op naar 75 jaar! Deze 60 jaar wordt gevierd met leuke acties die elders in deze krant te vinden zijn!

Meer info: https://apeldoornenbloemzaad.nl/

Plaats op uw profiel: LinkedIn