Rijbewijskeuringen CBR pas in 2021 op genormaliseerd niveau

30-06-2020

Rijbewijskeuring CBR

In de brief die de Minister van Infrastructuur en Waterstaat op 26 juni naar de Tweede Kamer heeft gestuurd valt te lezen dat het aantal verlopen rijbewijzen in mei is gestegen ten opzichte van de maand april. Als gevolg van het verbod op het uitoefenen van contactberoepen werden er in de periode van 16 maart tot 11 mei minder rijbewijskeuringen gedaan en zijn er bij het CBR minder keuringsverslagen ingediend.

Dit had tot gevolg dat op een groot aantal verlopen rijbewijzen door het CBR geen besluit genomen kon worden. Afgelopen periode is het aantal keuringen geleidelijk aan weer opgelopen. Hoe het aantal verlopen rijbewijzen zich verder zal ontwikkelen is sterk afhankelijk van de mate waarin keuringsartsen en medisch specialisten de ontstane achterstand gaan inlopen. 

De Minister schrijft in haar brief letterlijk: "De gevolgen van de coronacrisis hebben ook impact op de verdere ontwikkeling van de werkvoorraad. De verwachting van het CBR op dit moment is dat deze een kwartaal later dan geprognosticeerd en daarmee dus in het eerste kwartaal van 2021 weer op een genormaliseerd niveau komt.

De brief van de Minister is hier te downloaden: 

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn