Opleiden in de 1,5-meter-economie

17-04-2020

Visual-afstand-houden-2

Volgens minister Eric Wiebes (economische zaken) zullen bedrijven zich de komende maanden moeten richten op een 1,5-meter-economie. Zodat economische activiteiten op een verantwoorde en veilige manier door kunnen gaan. Door hier als Code95 opleider nu al op in te spelen en over na te denken is de kans op hervatting van theorie- en praktijklessen binnen afzienbare tijd te realiseren.

Cursisten maken al steeds vaker gebruik van E-learning, zodat fysiek contact al niet nodig is. Echter is er ook altijd een theoretisch gedeelte dat klassikaal plaats vindt. 
Verder worden er natuurlijk ook altijd fysieke groepstrainingen en praktijktrainingen gegeven waarbij het in de praktijk lastig is om 1,5 meter afstand te houden.
 

Om opleiders te helpen om zich voor te bereiden op de 1,5-meter-economie hebben we 6 tips om alvast voorbereid te zijn op de toekomst:

1. Zet tafeltjes 1,5 meter uit elkaar en plaats indien mogelijk plexiglas schotten tussen de tafeltjes.

2. Zorg voor een heldere instructies over de routing: voor, tijdens en na de opleiding. Dus een vaste looproute voor deelnemers, opgedeelde ruimtes voor pauzeren, wat kan wel en wat niet, ieder eigen notitieblok, boek en pen. Dit ook duidelijk communiceren naar alle deelnemers en docenten.

3. Desinfecteer! Handen bij binnenkomst, tafels, stoelen, vloer, enz. zo vaak mogelijk. Hygiëne staat hierbij voorop.

4. Bij praktijklessen in de vrachtwagen plaats een plexiglas plaat tussen de cursist en de docent. En maximaal 1 kandidaat tegelijk, ook al is er een extra zitplaats in de vrachtwagen.

5. Minimaliseer de groepen tijdens theorie trainingen om spreiding te kunnen garanderen.

6. Communiceer duidelijk aan welke gezondheidsvoorwaarden iemand moet voldoen als hij of zij deelneemt aan een opleiding (bij milde klachten afmelden). Zo voorkom je dat kandidaten naar huis gestuurd moeten worden.

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn