E-learning theorietraining en praktijktraining mogelijk

04-03-2021

Rijles zonder spiegel

De theorie-examens gaan in ieder geval tot en met zaterdag 13 maart niet door bij het CBR. De huidige versoepelingen van het kabinet gelden voor één-op-één contactberoepen. Theoriecursussen voor code 95 zijn onder andere vanwege groepsvorming nog niet klassikaal mogelijk.

E-learning theoriecursus toegestaan

Wel is het mogelijk om alvast te starten met het e-learningdeel van een theoriecursus. Als het verzorgen van klassikale theoriecursussen weer is toegestaan, heeft u tot en met 30 juni 2021 de tijd om het afsluitende klassikale/praktijkdeel te verzorgen. De gebruikelijke termijn van 10 dagen is hiervoor niet van toepassing tot en met 30 juni 2021.

Praktijktraining: 2 cursisten per 1 docent

Praktijktrainingen mogen met maximaal twee cursisten in het voertuig en per docent worden verzorgd. Deze beperking in het aantal cursisten geldt óók voor theorie-onderdelen binnen de praktijktraining. Dit is een uitzondering op de één-op-één contactberoepen en de maximale ruimte die de versoepeling van de coronamaatregelen biedt. Met uitzondering van e-learning is het maximale aantal van twee cursisten van toepassing op alle uitvoeringsvarianten, waaronder baantrainingen en trainingen op een simulator.

Bron: CBR

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn