Cursussen en beroepsmatige theorie-examens mogen weer vanaf 16 maart

09-03-2021

12213_fullimage_cbr-theorie-aanmelden-balie-i5a0453

Vanaf dinsdag 16 maart gaan de theorie-examens voor het beroepsvervoer en cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ weer door bij het CBR. Ook kunnen beroepschauffeurs vanaf 16 maart weer theoretische nascholing voor code 95 volgen.

In lijn met het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen iets aan te passen, gaan vanaf dinsdag 16 maart de theorie-examens voor het beroepsvervoer en cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ weer door bij het CBR. Ook kunnen beroepschauffeurs vanaf 16 maart weer theoretische nascholing voor code 95 volgen.

Bij het inplannen van theorie-examens voor het beroepsvervoer zijn als eerste de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen niet kon doorgaan tijdens de lockdown. Hiervoor heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Alles kan zonder dubbele kosten worden ingehaald. Plekken voor nieuwe theorie-examens kunnen gereserveerd worden voor de periode vanaf juni.

Wij zijn blij dat we ruimte krijgen voor de hervatting van cursussen, theorie-examens voor het beroepsvervoer en theoretische nascholing. En zodra het mag zijn we er klaar voor om ook op een veilige manier te starten met de theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart. We hopen hier snel groen licht voor te krijgen, maar verwachten voor 30 maart geen verdere versoepelingen.

Kom goed voorbereid naar examen

Met de lage slagingspercentages van nu, zijn er 600.000 theorie- en praktijkexamens en toetsen in te halen als gevolg van corona. Dus gaat het CBR maximaal zijn capaciteit uitbreiden en overwerken. Maar er is meer nodig. Daarom roepen we alle kandidaten met hun opleiders op om pas examen te doen als ze goed zijn voorbereid. Hoe minder herexamens er komen, hoe eerder er weer snel examen gedaan kan worden.

Geldigheid certificaten, examenresultaten, rijbewijzen en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd.

Hygiënemaatregelen

De huidige hygiënemaatregelen van het CBR blijven gelden. Daarmee willen we de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dit doen we voor de veiligheid van onze klanten, opleiders en medewerkers.

Bron: CBR.nl

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn