Code95 Checklist met de 5 belangrijkste aandachtspunten

19-11-2022

Code95 Checklist

Er zijn in Nederland inmiddels rond de 800 verschillende Code95 opleiders geregistreerd bij het CCV. Al deze opleiders mogen één of meerdere opleidingen verzorgen die meetellen voor de verplichte nascholing in het beroepsgoederenvervoer.

Om door de bomen het bos te zien is een goede voorbereiding cruciaal. Om je te helpen met het selecteren van de  juiste Code95 cursus, hebben we de belangrijkste aandachtspunten in onderstaande checklist gezet.

 

1. Ga inventariseren wat je belangrijkste bedrijfsactiviteiten zijn en welke nascholingscursussen hierbij aansluiten. Met het volgen van de juiste cursussen zorg je voor een kwaliteitsslag. Je kunt veel cursussen zowel als e-learning als reguliere training volgen.

2. Zijn er verplichte certificaten die verlengt moeten worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan BHV, VCA en heftruck? Zo ja, dan is het verstandig om deze tijdig opnieuw te volgen omdat anders een certificaat kan vervallen.

3. Kies een geschikte periode om de nascholing te volgen. Zo kan het voor een supermarkt distributeur niet handig zijn om rond de feestdagen Code95 cursussen te plannen. Omdat dit de drukste tijd van het jaar is.

4. Let op wat er inbegrepen is bij de prijs. Zo worden boeken, de registratiekosten van het CCV, examenkosten en lunch of arrangementskosten soms wel en soms niet bij de prijs inbegrepen. Hierdoor lijkt een opleiding misschien voordelig bij een opleider, maar is deze achteraf toch een stuk duurder door alle extra kosten die niet waren inbegrepen.

5. Zoek op Vergelijknascholing.nl de gewenste cursus op en vergelijk minstens 3 opleiders op basis van opleiding, locatie, prijs en voorwaarden. Zo kun je een objectieve vergelijking maken en vind je de opleiding die het beste bij je bedrijf past. Hier zie je ook gelijk wat er wel en niet inbegrepen is en of er subsidie is aan te vragen voor een opleiding.

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn