CBR verstrekt mondkapjes in alle examenlocaties

29-09-2020

12894_fullimage_corona-870x450px-142301425-s

In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen.

In het hele land wordt vanaf woensdag 30 september in alle publieke ruimten van het CBR een mondkapje gedragen. Dit geldt voor examenkandidaten, cursisten, rij-opleiders en CBR-medewerkers. CBR verstrekt de mondkapjes bij binnenkomst.

Ook voor theorie-examen en cursus

Het dragen van een mondkapje was al ‘normaal’ tijdens praktijkexamens. Nu gaan vanaf morgen ook kandidaten voor het theorie-examen bij binnenkomst een mondkapje dragen. Bij de ID-controle en zodra de kandidaat aan zijn examentafel zit mag het kapje af. Ook mensen die voor een cursus alcohol-, drugs of verantwoord rijgedrag komen, dragen een mondkapje tot ze in het cursuslokaal hebben plaatsgenomen. Nieuw voor kandidaten van het praktijkexamen is dat ze een mondkapje dragen tot ze aan tafel bij de examinator zitten als het ontvangst– of eindgesprek binnen plaatsvindt.

De aanscherping van de huisregels geldt voorlopig tot 19 oktober, in lijn met de periode die door het kabinet is aangekondigd. Daarna wordt besloten of verlenging of aanpassing van de maatregelen noodzakelijk is.

Bij corona(klachten): stel je examen uit

We blijven kandidaten en opleiders oproepen niet naar het examencentrum te komen bij coronaklachten, of als een huisgenoot klachten heeft. Het examen kan dan kosteloos uitgesteld worden. Dat geldt ook als iemand korter dan 10 dagen geleden in een gebied in het buitenland was waar op dat moment code oranje gold. In deze gevallen zoekt het CBR naar een nieuwe examen- of cursusplek, zonder extra kosten.

Bron: CBR.nl

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn