Vanaf 25 september versoepelingen coronamaatregelen CBR

23-09-2021

21783_fullimage_lesautos-wegrijden-uit-cbrgebouw-870px

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt het kabinet de coronamaatregelen. Daarmee kan het CBR gaan opbouwen richting een normale dienstverlening.

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt het kabinet de coronamaatregelen. Dit betekent dat de anderhalve meter maatregel vervalt. Daarmee kan het CBR gaan opbouwen richting een normale dienstverlening. Daar zijn we heel blij mee. Vanaf 25 september mogen meer kandidaten voor het theorie-examen tegelijk in een ruimte hun examen doen. Kandidaten en bezoekers hoeven ook geen mondkapje meer te dragen in de examenlocaties. En ook mogen instructeurs vanaf maandag 4 oktober weer meerijden met de tussentijdse toetsen, RIS- en faalangstexamens.

Tegelijk met de versoepelingen blijft ieders gezondheid het meest belangrijk en willen we ervoor zorgen dat de dienstverlening niet verstoord wordt door een corona-uitbraak op onze locaties. We versoepelen daarom voorzichtig en breiden de dienstverlening stap voor stap uit. De examens en toetsen in de auto blijven we afnemen met een mondkapje. En het ontvangen van meer theoriekandidaten bouwen we ook stapsgewijs op. Onze locaties zijn toegankelijk voor kandidaten en niet voor begeleiders zodat het er niet te druk wordt.

Sinds de herstart eind april zijn de openingsdagen voor theorie-examens bijna verdubbeld. Daardoor konden ruim 460.000 theorie-examens worden gedaan. Doordat we weer naar vollere zalen gaan verwachten we dat de wachttijd voor een theorie-examen korter zal worden.

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn