Top 5 criteria keuze opleider & opleiding

13-08-2017

Top-5 image

Sinds 2008 is de richtlijn vakbekwaamheid (code95) ingevoerd. Voor de bestaande opleiders / rijscholen en de bedrijven die al bepaalde bedrijfstrainingen aanboden was dit een compleet nieuwe markt. Deze bedrijven boden een divers scala aan opleidingen aan met allemaal een andere invulling, welliswaar binnen de kaders die het CCV hieraan stelde.

Vaak ziet de transportondernemer door de bomen het bos nog niet meer. De volgende tips zijn bedoeld om de transporteur te helpen een betere keuze te maken in de juiste opleiding en opleider.

Top 5 aandachtspunten voor een goede opleidingskeuze:

1. Bepaal visie & missie
Bepaal wat uw bedrijfsvisie/missie is en wat uw bedrijf onderscheidend maakt. Probeer een opleiding te zoeken die deze waarden versterkt en uw bedrijf daarmee dus sterker maken, zo voegt opleiden ook daadwerkelijk iets toe.

2. Maatwerk
Probeer maatwerk in de 1,5 uur vrije ruimte van een opleiding te verweven. Zo kunt u bestaande processen en werkwijzen binnen uw bedrijf integreren in de verplichte nascholing. De deelnemers zullen dit herkennen en gemotiveerder de training volgen.

3. Inzage in lesmateriaal
Vraag of het mogelijk is het lesplan, de presentatie of het naslagwerk te kunnen inzien. Zodat u weet wat en hoe uw chauffeurs uitleg krijgen over een bepaald onderwerp. Vooraf kan dit dan ook een selectie criteria zijn.

4. Prijs vergelijk
Vergelijk enkele opleiders qua prijs en invulling met elkaar om een goede keuze te kunnen maken.
Zo heeft de ene opleider de CCV kosten, lunch en naslagwerk al in de prijs verweven (en is daardoor iets duurder) en de andere opleider berekend dit achteraf nog door.

5. Vraag naar referenties
Vraag naar referenties of aanbevelingen van bedrijven in een soortgelijke branche om te informeren hoe de opleider te werk gaat en hoe de opleidingen ervaren worden in de praktijk.

Voor meer tips of informatie over de selectie van een juiste opleider of opleiding stuur een mail naar: service@vergelijknascholing.nl
 

Bekijk alle nieuwsberichten

Plaats op uw profiel: LinkedIn